30 Haziran 2019 Pazar

Saçlar için etkili Kahve Maskesi

Kahve saç diplerindeki kan dolaşımını artırır ve saç derisinde oluşabilecek rahatsızlıklar için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda saçları dolgunlaştıran ve uzamasına etki eden besin maddeleri içerir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kahveli saç maskesi tarifi ile daha canlı ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Yıpranmış saçlarınıza bakım yapmanızı sağlayan bu maske koyurenk saçları parlatmak için de kullanılabilir.
50-100 gram Türk kahvesinin içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,1 çağ kaşığı limon,1 çay kaşığı badem yağı ekleyin. Bu karışımı nemlendirdiğiniz saçınıza masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bu şekilde bekleyin. Ardından ılıksu ile durulayın.


Saçlarımız güzelliğimizin olmazsa olmaz unsurlarından biridir ve belki de en önemlisidir diyebiliriz. Hem erkek hem de kadınlar saçlarının daima bakımlı, güzelveparlak görünmesini isterler. Kimse cansız ve kirli bir saçla gezmek istemez sanırım. Tabi bunun yanı sıra bazen saç rengimizden sıkılabilir ya da saçlarımız beyazladığı için eski doğal rengine boyamak isteyebiliriz. Bunun için bir çok boya vardır elbette ama bildiğimiz gibi amonyaksız dahi olsa saç boyalarının hemen hepsinde binlerce kimyasal bulunmaktadır ve bu kimyasallar sadece saçımıza değil sağlımıza zarar vermektedir. Bunun için özellikle son yıllarda doğal saç boyalarına olan ilgi artmıştır.

Sabahları güne zinde başlamak ya da keyifyapmak için içtiğiniz kahveyi, saçınızdaki problemleri çözmek için kullanmaya ne dersiniz? Kahve maskesi ile saçınızı besleyebilir ve saç sorunlarını giderebilirsiniz. Ayrıca, gün boyunca saçlarınızda güzel kahve kokusu olması da bir başka iyi tarafı.

En yaygın saç problemlerini kahveyle nasıl ortadan kaldırabileceğinizi aşağıda görebilirsiniz.

Saç dökülmesi
Saç foliküllerini uyarmak ve kuvvetlendirmek için, haftada 2 kez kahve ile saçlarınızı yıkayın. Kahve, saçın gücünü artırmak için yüksek miktarda kafein içerir.
Saç uzaması
Kahve, saç köklerini uyarır ve hem erkek hem de kadınlarda daha hızlı saç büyümesine yardımcı olur.
Yumuşaklık ve parlaklık
Kahve, saç folikülleri tarafından emildiğinde, saçları yumuşak yapar ve saç tellerinin parlaklığını artırır.
Saç derisi
Kahve, saç ve saç derisi için harika bir uyarıcıdır. Çok düşük ısıda, 8 saat boyunca herhangi bir saç yağında yarım fincan kahve çekirdeği ısıtın, sonra süzün. Saç derisine ve saçınızın büyümesine yardımcı olmak için kahve yağıyla saç derisine masaj yapın.
Ölü deri
Kahvemaskesi, saç derisini temizlemek ve ölü deriyi atmak için idealdir. Birer yemek kaşığı zeytinyağı ve bala, 2 yemek kaşığı kahve tozu karıştırın. Maskeyi saç diplerine masaj yaparak sürün ve bir saat bekletin.
Renk
Kahve, saçlarda güzel bir kahverengi bir renk bırakır. Temiz ve şampuanlanmış saçınıza 1 yemek kaşığı taze demlenmiş kahve, 2 yemek kaşığı saç kremini karıştırarak sürün. 10 dakika bekletin.
Saç kremi
Temiz ve kuru saçlarınızı, taze demlenmiş kahve ile 5 dakika ıslatın. Kahve, saç tellerini anında harekete geçiren, pürüzsüz ve ipeksi hale getiren doğal bir saç kremi olarak çalışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...