20 Haziran 2019 Perşembe

Kas ağrısına ne iyi gelir?

Kas ağrısına ne iyi gelir?

 

Kas ağrısına ne iyi gelir ? İste kas Ağrısına İyi Gelen Bitkiler
Kas ağrısına ne iyi gelir ? Kaslarınızda istemsiz bir sertlik, gerilme ya da şişlik hissettiğiniz oldu mu? Buna kas spazmı deniyor. Bu tarz bir kramp bir çok nedenden dolayı, vücudun herhangi bir bölgesinde oluşabiliyor ve herkesin başına gelebiliyor.

Spazmlar genellikle karın bölgesinde, kollarda, ellerde ve ayaklarda görülüyor. Fakat aynı zamanda baldırda, topuk kirişinde, kuadrisepslerde ve göğüs kafesi boyunca ortaya çıkabiliyorlar. Basit kas spazmlarının en yaygın nedeni ise ağırlık egzersizleri ya da çok hareketli spor yapmak olarak biliniyor. Bu gibi durumlarda acıyı azaltmak için sabır, dinlenme, hafif gerilme hareketleri uygulama ve masaj öneriliyor.
Kas spazmları aynı zamanda multipl skleroz, müsküler distrofi ve McArdle hastalığı gibi kronik rahatsızlıkların yan etkisi olarak da ortaya çıkabiliyor. Akut boyun ve sırt ağrısı olan kişiler de genelde kas spazmlarından muzdarip oluyorlar. Bunların yanı sıra hamile kadınlar ani ağırlık artışı nedeni ile menstrüal döngüdeki kadınlar ise rahim kasılmalarından dolayı kas spazmı geçirebiliyorlar. Spazmların şiddeti ve ağrısı kişiden kişiye göre değişiyor.
Kas spazmları acı ve ağrıya neden olsa da, acının şiddetini azaltmaya yarayan bitkisel tedaviler bulunuyor. Bu ağrılara iyi gelen bitkileri sizin için sıraladık:
  1. Papatya
Papatya, antik dönemlerden itibaren kas spazmları da dahil olmak üzere bir çok hastalığın tedavisi için kullanılan bir bitki türüdür. Anti inflamatuvar özellikler içeren bileşikler olan 36 adet flavanoid içermektedir. Kas spazmı durumunda, bitkinin yağı spazm geçiren bölgeye sürülür ve bölgenin rahatlaması sağlanır. Aynı zamanda kasların gevşemesi için papatya çayı da tüketilebilir.
  1. Kiraz Suyu
Maratonlara hazırlanan sporcular çok fazla antrenman yaptıklarından kaslarına gereğinden fazla stres yüklerler. Kiraz suyu, özellikle koşucularda bu tür nedenlerden dolayı meydana gelen inflamasyon ve ağrı gibi durumları tedavi etmek amaçlı kullanılır. Yapılan çalışmalara göre; kiraz suyu aynı zamanda koşu sonrası ağrıyı azaltmak için de kullanılabilir. Kiraz meyvesinde bulunan anti oksidan ve anti inflamatuvar öğeler kasların doğal yollarla rahatlamasına olanak sağlarlar.
  1. Yabanmersini Suyu
Kaslarınızı rahatlatmanın bir diğer doğal ve lezzetli yolu ise yabanmersini tüketimidir. Yeni yapılan bir çalışmaya göre, egzersizden önce ve sonra yabanmersini suyu içmenin kas hasarının iyileşmesini hızlandırıcı etkilere sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Yabanmersininin anti oksidan etkileri vardır ve oksidatif stres ile inflamasyonu azalttığı bilinmektedir.
  1. Arnavut Biberi
Arnavut biberinde bulunan bir madde olan kapsaisin, özellikle fibromiyalji ve romatoid artrit gibi rahatsızlıklara sahip hastalar için önerilen doğal bir kas gevşeticidir. Arnavut biberi yemeklere eklenebildiği gibi kapsül ve krem formlarında da kullanılabilir. Krem olarak kullanıldığında kas spazmı olan bölgelere lokal yolla sürülür.
  1. D Vitamini
Düzenli olarak kas spazmı ve ağrısı çeken kişilerde D vitamini eksikliği olma ihtimali çok yüksektir. D vitaminini sıvı, tablet ya da kapsül formunda kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu vitamini doğal yollar ile yumurta, balık eti ve süt gibi besinlerden de elde edebilirsiniz. Güneş ışığına düzenli olarak maruz kalmak da vücuttaki D vitamini seviyesini arttırmanın bir diğer yoludur.
  1. Magnezyum
Magnezyum kas ve sinir sistemi fonksiyonlarının normal bir şekilde yerine getirilebilinmesini sağladığından vücut açısından çok önemli bir besin maddesidir. Magnezyum eksikliği görülen kişilerde erken dönemde kas ağrıları ortaya çıkabilir. Bu önemli mineral çoğunlukla muz, badem, kahverengi pirinç ve bakla gibi besinlerde bulunmaktadır.
  1. Dinlenme
Kaslarınızı rahatlatmanın belki de en doğal ve en iyi yöntemi dinlenmektir. Yeterince uyuduğunuzdan, yeterli miktarda sıvı tükettiğinizden ve spazm geçiren kası fazla yormadığınızdan emin olursanız, kaslarınızın gevşemesine en büyük katkıyı yapmış olursunuz. Etkilenen bölgenin üzerine sıcak su torbası ya da buz koyarak anlık bir rahatlama sağlayabilirsiniz. Bazı durumlarda kas spazmlarının nedeni kasların fazla uyarılmasından kaynaklanır. Bu tür durumlarda buz kompresi uygulamak, beyinden fazlaca aktif kas hücrelerine gelen sinir iletilerinin yavaşlamasına yardımcı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...