Bu yazımda sizlere Türk Kahvesinin tarifi, faydaları ve püf noktaları hakkında kısacık ama çok önemli uyarılarda bulunacağım.
– Bir günde 2 fincan Türk kahvesi içen bir kişi kişi kanser olma riskini %30 azaltır! %50 ihtimalle safra kesesi taşı problemi ortadan kalkar.
– Dişlerinizin çürümesini engellemekte oldukça faydalıdır.
– İlaç kullanmadan depresyon sıkıntılarınızdan kurtulmanız da en azından depresyon hapları kadar etkilidir!
Ayrıca Türk Kahvesi;
– Kolesterolün düşmesine faydalı olacaktır.
– Ağrı kesici özelliği vardır ve en az içtiğiniz ağrı kesici haplar kadar etkilidir.
– Astım hastalığına karşı iyi gelir.
– Günde 3 fincan kahve içmek astım tehlikesini azaltır.
– Siroz hastalığının daha oluşmadan engellemesinde faydalıdır.
– Selülitlerin yok olmasında oldukça etkilidir.
– Tansiyon problemlerinize iyi gelir.
– Son olarak en önemli özelliği; 40 yıl kadar hatırı vardır.
Peki damakta eşsiz bir tat bırakacak olan Türk kahvesi nasıl yapılır. Buyurun eşsiz bol köpüklü Türk kahvesi tarifini beraber okuyalım.
Malzemeler: Bir tatlı kaşığı tepeleme mis kokulu taze Türk Kahvesi, İki ya da üç adet kesme şeker, Bir fincan su.
Adımlar & Püf Noktaları
Bir tatlı kaşığı tepeleme şeklinde doldurduğunuz Türk Kahvesini cezvenin içine koyun. İsteğe göre iki veya üç adet kesme şeker atın. Şeker atmamak yine sizin tercihiniz. Bir fincan suyu kahve ve şeker karışımının üzerine dökün. Şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
Kahveniz yavaş yavaş köpürmeye başladıkça kaşığı ile üzerindeki köpükleri yavaş yavaş toplayın. Kahveniz olmaya başladığında krema kıvamında bir görüntüsü olmaya başlayacaktır. Tüm köpükleri toplayınca artık ocağı kapatıp kalan kahveyi de fincanınıza doldurabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder